U bent nu hier: Home » Noord-Holland » Haarlem

Advocaat Haarlem

Hieronder vindt u een overzicht van alle advocaten in Haarlem. Voor een overzicht van advocaten in de provincie Noord-Holland, ga naar advocaat Noord-Holland. Of ga naar direct contact met advocaten om via één e-mail in contact te komen met meerdere advocaten tegelijk. Lees meer...

Advocaat-vinden.nl kan u in contact brengen met een jurist of advocaat uit Haarlem of in de buurt van Haarlem. Ligt u in een scheiding / echtscheiding? Heeft u een conflict met uw werkgever? Heeft u letselschade opgelopen? Via onze website kunt u advocaten vinden die u van dienst kunnen zijn met bijvoorbeeld fiscaalrecht, strafrecht, familierecht, staatsrecht, bestuursrecht, huurrecht of vermogensrecht.

Bedenk van te voren goed onder welk recht uw zaak valt en of er eventueel specialistische kennis nodig is. Waarschijnlijk bent u op deze pagina terecht gekomen, omdat u wonende bent in Haarlem. In dat geval kunt u het beste een advocaat inhuren die ook afkomstig is uit Haarlem of omstreken. Dit scheelt namelijk in de prijs door de vervoerskosten en reistijd. Uiteraard kunt u via deze website ook advocaten vinden uit andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld advocaat Grosthuizen of advocaat Haarlemmerliede. Iedere Nederlandse advocaat is wettelijk verplicht om deel uit te maken van de beroepsorganisatie: Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wij raden u dan ook aan om dit te checken, voordat u iemand inhuurt uit de advocatuur.

Advocatenkantoor Haarlem

Uiteraard zijn er advocaten die werkzaam zijn als zelfstandige, maar u kunt er ook voor kiezen om een advocaat in te huren die binnen een advocatenkantoor werkzaam is. Bij ziekte of uitval kan dat net wat meer zekerheid bieden. U hoeft dan niet direct op zoek te gaan naar andere advocaten in Haarlem. In het kantoor zijn meerdere advocaten werkzaam die het werk kunnen overnemen zonder dat u dat hoeft te regelen. Het is ook van belang of u bijvoorbeeld op zoek bent naar een strafrecht advocaat, letselschade advocaat of echtscheiding advocaat. In de advocatuur zijn er verschillende specialismen en het is zo goed als onmogelijk dat een persoon gespecialiseerd is in alle rechtsgebieden. Uiteraard kunt u via Advocaat-vinden.nl ook advocatenkantoren vinden uit andere plaatsen dan Haarlem, zoals bijvoorbeeld advocatenkantoor Grosthuizen of advocatenkantoor Haarlemmerliede.

Jurist Haarlem

Elke advocaat is een jurist, maar dat geldt niet andersom. Indien u bijvoorbeeld rechtshulp of juridisch advies wilt inwinnen, kunt u prima op zoek gaan naar een jurist in Haarlem. In tegenstelling tot advocaten mogen juristen op "no cure, no pay" basis werken. Het uurtarief van een jurist ligt doorgaans lager dan die van een advocaat, wat niet hoeft te betekenen dat ze over minder juridische kennis beschikken. In sommige gevallen kan het dus ook volstaan om een jurist in te huren. Neem gerust een kijkje op Advocaat-vinden.nl en misschien spreken juristen uit een andere plaatsen dan Haarlem u meer aan, enkele suggesties zijn jurist Grosthuizen, jurist Haarlemmerliede.

Letselschade advocaat Haarlem

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, gebrekkig product of ander ongeval en ligt de aansprakelijkheid niet bij u dan is het raadzaam om de geleden schade zo spoedig mogelijk te verhalen op degene die aansprakelijk is. In de meeste gevallen heeft u recht op gratis rechtsbijstand, waardoor u zelf geen kosten hoeft te maken. Zowel lichamelijke als geestelijke schade kunnen worden verhaald op de "dader". Bent u van plan om een letselschade advocaat uit Haarlem in te huren dan helpen wij u graag verder om u in contact te brengen met de juiste advocaten en juristen. Letselschade valt onder het burgerlijk recht, ook wel bekend als civiel recht en privaatrecht, maar is een specialisme apart, dus het is raadzaam om te zoeken naar een letselschade specialist Haarlem, in plaats van een advocaat uit Haarlem die gespecialiseerd is in het burgerlijk recht. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om buiten Haarlem een letselschade advocaat in te huren, zie bijvoorbeeld letselschade advocaat Grosthuizen of letselschade advocaat Haarlemmerliede.

Echtscheidingsadvocaat Haarlem

Een echtscheiding valt onder het personen- en familierecht, maar vaak specialiseren advocaten zich puur in echtscheidingen. Ligt u in een scheiding en komt u er samen of via een mediator niet uit dan kunt u er voor kiezen om een scheidingsadvocaat in te huren. Via ons bestand van advocaten kunt u gemakkelijk goede echtscheidingsadvocaten uit Haarlem vinden en inhuren, maar ook uit andere plaatsen zoals echtscheidingsadvocaat Grosthuizen of echtscheidingsadvocaat Haarlemmerliede. Vaak spelen de kosten ook een belangrijke rol en wilt u een goede en goedkope advocaat vinden uit de buurt van Haarlem. Wij raden u aan om verschillende offertes aan te vragen om uiteindelijk een goede keus te maken, zodat u later geen spijt krijgt van uw keuze.

Strafrecht advocaat Haarlem

Een strafrechter houdt zich onder andere bezig met mishandeling, fraude, diefstal, moord, doodslag en verkrachtingen. Wordt u door de staat, overheid, openbaar ministerie (OM) verdacht van een strafbaar feit dan blijft u onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Een strafrecht advocaat is gespecialiseerd in het strafrecht en kan u helpen om het bewijs van het openbaar ministerie te weerleggen. Stel u wordt verdacht van een misdrijf in Haarlem dan kunt u uiteraard ook strafrecht advocaten inhuren uit andere plaatsen dan Haarlem, zie bijvoorbeeld strafrecht advocaat Grosthuizen, strafrecht advocaat Haarlemmerliede.

Gratis advocaat Haarlem (Pro Deo advocaat)

De overheid heeft een systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand bedacht, waarbij u afhankelijk van uw inkomen minder of niets betaalt voor een advocaat. Hoe weet u of u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand? Het Juridisch Loket kan deze vraag gratis voor u beantwoorden. U kunt telefonisch contact met ze opnemen of u kunt kijken waar de dichtstbijzijnde vestiging van het Juridisch Loket gevestigd is in Haarlem.

No cure no pay advocaat Haarlem

Staat u op het punt om een no cure no pay advocaat uit Haarlem in te huren, pas dan wel op! We maken dit duidelijk aan de hand van het volgende voorbeeld. Stel u heeft letselschade opgelopen en u heeft een advocaat in Haarlem ingehuurd op no cure no pay basis. De afspraak is dat de no cure no pay advocaat 10% krijgt van het bedrag als er geïncasseerd wordt. De verzekeraar wil 100.000 Euro uitkeren voor de geleden letselschade. Stel dat de advocaat weet dat het best mogelijk is om er 110.000 Euro uit te slepen met wat extra moeite en tijd. In het eerste geval krijgt hij 10% van 100.000 Euro = 10.000 Euro en in het tweede geval krijgt hij 10% van 110.000 = 11.000 Euro, maar voor die 1.000 Euro extra moet ie relatief veel meer moeite en tijd in de zaak steken, dus zal hij eerder voor de relatief snelle en makkelijke 10.000 Euro gaan.

Arbeidsrecht advocaat Haarlem

Het arbeidsrecht regelt de onderlinge betrekking tussen een werkgever en een werknemer. Werkt u voor een bedrijf in Haarlem en zijn er conflicten ontstaan waar u onderling niet uit kunt komen dan kunt u er voor kiezen om naar een arbeidsrecht advocaat in Haarlem te stappen. Voorbeelden van waar een conflict betrekking op kan hebben zijn: arbeidsovereenkomst / arbeidscontracten (bepaald of onbepaalde tijd), cao, proeftijd, flexibele arbeidsvormen, concurrentiebeding, pensioen, loon, vakantiedagen, vakantiebijslag, werkuren, arbeidstijden etc.

Familierecht advocaat Haarlem

Bent u wonende in Haarlem en heeft u problemen of conflicten in de familie waar u onderling of via een mediator niet uitkomt dan kunt u beroep doen op een familierecht advocaat uit Haarlem. Het familierecht is in Nederland vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Daarnaast zijn er nog allerlei internationale verdragen, waar Nederland zich aan moet houden, waaronder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Onder het familierecht vallen onderwerpen als: echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatie, boedelverdelingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen, erkenning en ontkenning van kind, adoptie, leerplicht, naamswijzigingen en ouderlijk gezag.

 
Wat mag een advocaat kosten? De kosten van advocaten in Haarlem zijn moeilijk in te schatten. Het uurtarief en de prijzen kunnen erg uiteen lopen. De prijs kan afhangen van het specialisme of rechtsgebied, maar ook van hoe de advocaat staat aangeschreven en zijn of haar bekendheid. Het kan ook voorkomen dat het u uiteindelijk niets kost. In bepaalde gevallen kunt u de aansprakelijkheid en dus de kosten verhalen op de tegenpartij. Ook kan de Nederlandse overheid in sommige gevallen bijstand verlenen en u financieel te hulp schieten. Informeer altijd vooraf naar de kosten en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de betaling hiervan.

Zoek een advocaat!
1

Krim Advocaat & Mediator

Kick Smitweg 2, 2031 VL Haarlem (Noord-Holland)
Tel: 0031 23 57 370 81, Fax: 0031 23 57 370 83, KvK: -
Krim Advocaat & Mediator, het kantoor van mevrouw mr. Assia Krim, is
gevestigd in Haarlem. Assia Krim heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij haar titel meester in de rechten heeft behaald. Op 12 mei 1999 is zij in Amsterdam beëdigd als advocaat. Vanaf de beëdiging is Assia Krim als advocaat werkzaam in het personen-en familierecht en in jeugdzaken. In 2008 is daar mediation aan toegevoegd. Assia Krim wordt regelmatig door de rechtbank in afstammingszaken benoemd tot bijzondere curator van de minderjarige.

Het kantoor wordt versterkt door mevrouw Petnoi Schultz, secretaresse. Assia Krim en Petnoi Schultz hebben elkaar leren kennen bij Van Driem Advocaten in Amsterdam, waar Assia Krim haar stage is begonnen en Petnoi Schultz al werkzaam was als secretaresse. Petnoi Schultz heeft na haar middelbare school de opleiding Office Management bij Schoevers afgerond. Al vanaf de eerste dag dat Assia Krim advocaat is, is Petnoi Schultz haar secretaresse.

Het personen- en familierecht omvat een groot gebied. Hieronder valt onder andere:
- echtscheiding,
- ontbinding geregistreerd partnerschap,
- omgang,
- opstellen ouderschapsplan, zorg- en contactregeling,
- wijziging van het gezamenlijk gezag,
- aanvragen van het gezamenlijk gezag,
- alimentatie voor het kind en voor een ex-partner,
- voornaamswijziging,
- boedelverdeling,
- afwikkeling huwelijkse voorwaarden,
- ontkenning van het vaderschap,
- gerechtelijke vaststelling van het vaderschap,
- vernietiging van de erkenning van een minderjarig kind,
- vervangende toestemming voor het erkennen van een minderjarig kind via de rechtbank,
- beëindiging van een samenleving,
- geschillen die voortvloeien uit het gezamenlijk (ouderlijk) gezag.
Diensten: Personen- en familierecht, Jeugdrecht, Mediation
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten
Sociale media:
Afbeelding › Krim Advocaat & Mediator

Advocatenkantoor Akkas

Generaal Spoorlaan 145, 2025 NA Haarlem (Noord-Holland)
Tel: 023-5383004, Fax: 023-5381211, KvK: -
Dit kantoor heeft een algemeen praktijk. Dat houdt in dat wij op de
volgende rechtsgebieden werkzaam zijn: strafrecht, jeugdstrafrecht, personen en familierecht (echtscheiding, omgang en alimentatie, onder toezicht stelling etc.) huurrecht, sociaal zekerheidsrecht, incasso's maar ook als u een dagvaarding ontvangt kunt u bij ons terecht. Wij voeren uw correspondentie en starten juridische procedures voor u op.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Advocatenkantoor Akkas

1
Vind een advocaat!LetselschadeOnline casinoUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy