U bent nu hier: Home » Overijssel » Enschede

Advocaat Enschede

Hieronder vindt u een overzicht van alle advocaten in Enschede. Voor een overzicht van advocaten in de provincie Overijssel, ga naar advocaat Overijssel. Of ga naar direct contact met advocaten om via één e-mail in contact te komen met meerdere advocaten tegelijk. Lees meer...

Advocaat-vinden.nl kan u in contact brengen met een jurist of advocaat uit Enschede of in de buurt van Enschede. Ligt u in een scheiding / echtscheiding? Heeft u een conflict met uw werkgever? Heeft u letselschade opgelopen? Via onze website kunt u advocaten vinden die u van dienst kunnen zijn met bijvoorbeeld fiscaalrecht, strafrecht, familierecht, staatsrecht, bestuursrecht, huurrecht of vermogensrecht.

Bedenk van te voren goed onder welk recht uw zaak valt en of er eventueel specialistische kennis nodig is. Waarschijnlijk bent u op deze pagina terecht gekomen, omdat u wonende bent in Enschede. In dat geval kunt u het beste een advocaat inhuren die ook afkomstig is uit Enschede of omstreken. Dit scheelt namelijk in de prijs door de vervoerskosten en reistijd. Uiteraard kunt u via deze website ook advocaten vinden uit andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld advocaat Engeland of advocaat Enter. Iedere Nederlandse advocaat is wettelijk verplicht om deel uit te maken van de beroepsorganisatie: Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wij raden u dan ook aan om dit te checken, voordat u iemand inhuurt uit de advocatuur.

Advocatenkantoor Enschede

Uiteraard zijn er advocaten die werkzaam zijn als zelfstandige, maar u kunt er ook voor kiezen om een advocaat in te huren die binnen een advocatenkantoor werkzaam is. Bij ziekte of uitval kan dat net wat meer zekerheid bieden. U hoeft dan niet direct op zoek te gaan naar andere advocaten in Enschede. In het kantoor zijn meerdere advocaten werkzaam die het werk kunnen overnemen zonder dat u dat hoeft te regelen. Het is ook van belang of u bijvoorbeeld op zoek bent naar een strafrecht advocaat, letselschade advocaat of echtscheiding advocaat. In de advocatuur zijn er verschillende specialismen en het is zo goed als onmogelijk dat een persoon gespecialiseerd is in alle rechtsgebieden. Uiteraard kunt u via Advocaat-vinden.nl ook advocatenkantoren vinden uit andere plaatsen dan Enschede, zoals bijvoorbeeld advocatenkantoor Engeland of advocatenkantoor Enter.

Jurist Enschede

Elke advocaat is een jurist, maar dat geldt niet andersom. Indien u bijvoorbeeld rechtshulp of juridisch advies wilt inwinnen, kunt u prima op zoek gaan naar een jurist in Enschede. In tegenstelling tot advocaten mogen juristen op "no cure, no pay" basis werken. Het uurtarief van een jurist ligt doorgaans lager dan die van een advocaat, wat niet hoeft te betekenen dat ze over minder juridische kennis beschikken. In sommige gevallen kan het dus ook volstaan om een jurist in te huren. Neem gerust een kijkje op Advocaat-vinden.nl en misschien spreken juristen uit een andere plaatsen dan Enschede u meer aan, enkele suggesties zijn jurist Engeland, jurist Enter.

Letselschade advocaat Enschede

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, gebrekkig product of ander ongeval en ligt de aansprakelijkheid niet bij u dan is het raadzaam om de geleden schade zo spoedig mogelijk te verhalen op degene die aansprakelijk is. In de meeste gevallen heeft u recht op gratis rechtsbijstand, waardoor u zelf geen kosten hoeft te maken. Zowel lichamelijke als geestelijke schade kunnen worden verhaald op de "dader". Bent u van plan om een letselschade advocaat uit Enschede in te huren dan helpen wij u graag verder om u in contact te brengen met de juiste advocaten en juristen. Letselschade valt onder het burgerlijk recht, ook wel bekend als civiel recht en privaatrecht, maar is een specialisme apart, dus het is raadzaam om te zoeken naar een letselschade specialist Enschede, in plaats van een advocaat uit Enschede die gespecialiseerd is in het burgerlijk recht. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om buiten Enschede een letselschade advocaat in te huren, zie bijvoorbeeld letselschade advocaat Engeland of letselschade advocaat Enter.

Echtscheidingsadvocaat Enschede

Een echtscheiding valt onder het personen- en familierecht, maar vaak specialiseren advocaten zich puur in echtscheidingen. Ligt u in een scheiding en komt u er samen of via een mediator niet uit dan kunt u er voor kiezen om een scheidingsadvocaat in te huren. Via ons bestand van advocaten kunt u gemakkelijk goede echtscheidingsadvocaten uit Enschede vinden en inhuren, maar ook uit andere plaatsen zoals echtscheidingsadvocaat Engeland of echtscheidingsadvocaat Enter. Vaak spelen de kosten ook een belangrijke rol en wilt u een goede en goedkope advocaat vinden uit de buurt van Enschede. Wij raden u aan om verschillende offertes aan te vragen om uiteindelijk een goede keus te maken, zodat u later geen spijt krijgt van uw keuze.

Strafrecht advocaat Enschede

Een strafrechter houdt zich onder andere bezig met mishandeling, fraude, diefstal, moord, doodslag en verkrachtingen. Wordt u door de staat, overheid, openbaar ministerie (OM) verdacht van een strafbaar feit dan blijft u onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Een strafrecht advocaat is gespecialiseerd in het strafrecht en kan u helpen om het bewijs van het openbaar ministerie te weerleggen. Stel u wordt verdacht van een misdrijf in Enschede dan kunt u uiteraard ook strafrecht advocaten inhuren uit andere plaatsen dan Enschede, zie bijvoorbeeld strafrecht advocaat Engeland, strafrecht advocaat Enter.

Gratis advocaat Enschede (Pro Deo advocaat)

De overheid heeft een systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand bedacht, waarbij u afhankelijk van uw inkomen minder of niets betaalt voor een advocaat. Hoe weet u of u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand? Het Juridisch Loket kan deze vraag gratis voor u beantwoorden. U kunt telefonisch contact met ze opnemen of u kunt kijken waar de dichtstbijzijnde vestiging van het Juridisch Loket gevestigd is in Enschede.

No cure no pay advocaat Enschede

Staat u op het punt om een no cure no pay advocaat uit Enschede in te huren, pas dan wel op! We maken dit duidelijk aan de hand van het volgende voorbeeld. Stel u heeft letselschade opgelopen en u heeft een advocaat in Enschede ingehuurd op no cure no pay basis. De afspraak is dat de no cure no pay advocaat 10% krijgt van het bedrag als er geïncasseerd wordt. De verzekeraar wil 100.000 Euro uitkeren voor de geleden letselschade. Stel dat de advocaat weet dat het best mogelijk is om er 110.000 Euro uit te slepen met wat extra moeite en tijd. In het eerste geval krijgt hij 10% van 100.000 Euro = 10.000 Euro en in het tweede geval krijgt hij 10% van 110.000 = 11.000 Euro, maar voor die 1.000 Euro extra moet ie relatief veel meer moeite en tijd in de zaak steken, dus zal hij eerder voor de relatief snelle en makkelijke 10.000 Euro gaan.

Arbeidsrecht advocaat Enschede

Het arbeidsrecht regelt de onderlinge betrekking tussen een werkgever en een werknemer. Werkt u voor een bedrijf in Enschede en zijn er conflicten ontstaan waar u onderling niet uit kunt komen dan kunt u er voor kiezen om naar een arbeidsrecht advocaat in Enschede te stappen. Voorbeelden van waar een conflict betrekking op kan hebben zijn: arbeidsovereenkomst / arbeidscontracten (bepaald of onbepaalde tijd), cao, proeftijd, flexibele arbeidsvormen, concurrentiebeding, pensioen, loon, vakantiedagen, vakantiebijslag, werkuren, arbeidstijden etc.

Familierecht advocaat Enschede

Bent u wonende in Enschede en heeft u problemen of conflicten in de familie waar u onderling of via een mediator niet uitkomt dan kunt u beroep doen op een familierecht advocaat uit Enschede. Het familierecht is in Nederland vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Daarnaast zijn er nog allerlei internationale verdragen, waar Nederland zich aan moet houden, waaronder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Onder het familierecht vallen onderwerpen als: echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatie, boedelverdelingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen, erkenning en ontkenning van kind, adoptie, leerplicht, naamswijzigingen en ouderlijk gezag.

 
Wat mag een advocaat kosten? De kosten van advocaten in Enschede zijn moeilijk in te schatten. Het uurtarief en de prijzen kunnen erg uiteen lopen. De prijs kan afhangen van het specialisme of rechtsgebied, maar ook van hoe de advocaat staat aangeschreven en zijn of haar bekendheid. Het kan ook voorkomen dat het u uiteindelijk niets kost. In bepaalde gevallen kunt u de aansprakelijkheid en dus de kosten verhalen op de tegenpartij. Ook kan de Nederlandse overheid in sommige gevallen bijstand verlenen en u financieel te hulp schieten. Informeer altijd vooraf naar de kosten en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de betaling hiervan.

Zoek een advocaat!
1

Han Dunhof Arbeidsrechtadvocaat

Hengelosestraat 571, 7521 AG Enschede (Overijssel)
Tel: 06 129 79 409, Fax: -, KvK: 08203431
Han Dunhof heeft een gedegen kennis van het arbeidsrecht en beschikt over
een ruime ervaring met alle arbeidsrechtgerelateerde zaken, waaronder het ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en het cao-recht.
Han Dunhof heeft daarbij op 15 december 2019 zijn zelfstandige advocatenpraktijk ingebracht bij Damsté advocaten - notarissen te Enschede
Diensten: Arbeidsrecht
Er wordt gewerkt op afspraak.
Sociale media:
Afbeelding › Han Dunhof Arbeidsrechtadvocaat

Camps advocatuur

Hengelosestraat 559, 7521 AG Enschede (Overijssel)
Tel: 053-4313772, Fax: 053-4320490, KvK: 08117121
LETSELSCHADE

VERZEKERINGSRECHT
FAMILIERECHT
ARBEIDSRECHT
BESTUURSRECHT
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Camps advocatuur

Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten

Haaksbergerstraat 120a-b, 7513 EA Enschede (Overijssel)
Tel: 053-4315577, Fax: 053-4314994, KvK: 08194969
Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten is een informeel kantoor dat
gespecialiseerd is in het strafrecht en zaken die aan het strafrecht gerelateerd zijn. Onze doelstelling is om persoonlijke en betaalbare rechtsbijstand op hoog niveau in strafzaken te verlenen.

Het kantoor behandelt zaken op het gebied van het commune strafrecht (diefstal, valsheid in geschrift, oplichting, mishandeling, levensdelicten etcetera), economisch strafrecht, milieustrafrecht, overlevering, cassatie en jeugdstrafrecht.

Overigens voert een van dekantoorgenoten een algemene praktijk zodat cliënten ook op andere rechtsgebieden kunnen worden geholpen.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten

Hoevers Advocaten

Laaressingel 91, 7514 EM Enschede (Overijssel)
Tel: 053 4344700, Fax: 053 4344701, KvK: -
Arbeidsrecht, familierecht (echtscheidingen*), omgang, uhp en ots,
(jeugd)strafrecht, mkb - advies, mediation, soc. zekerheidsrecht (bezwaar, beroep, hoger beroep), incasso.

* iedere vrijdag intake voor Samen Scheiden (echtscheiding goed geregeld binnen een week)
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Hoevers Advocaten

Advocatenkantoor Jakob

Hengelosestraat 100, 7514 AK Enschede (Overijssel)
Tel: 053 - 436 77 10, Fax: 053 - 434 75 61, KvK: 08214768 0000
Aansprakelijkheidsrecht en letselschade, arbeid- en ontslagrecht,
consumentenrecht, verbintenissenrecht, huurrecht, ondernemingsrecht, faillissementsrecht, incasso, strafrecht
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Advocatenkantoor Jakob

1
Vind een advocaat!LetselschadeOnline casinoUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy