U bent nu hier: Home » Overijssel

Advocaat Overijssel

Hieronder vindt u een overzicht van alle advocaten in Overijssel. Voor een overzicht van advocaten per plaats in de provincie Overijssel, ga naar advocaten Overijssel. Of ga naar direct contact met advocaten om via één e-mail in contact te komen met meerdere advocaten tegelijk. Lees meer...

Advocaat-vinden.nl kan u in contact brengen met een jurist of advocaat uit Overijssel of in de buurt van Overijssel. Ligt u in een scheiding / echtscheiding? Heeft u een conflict met uw werkgever? Heeft u letselschade opgelopen? Via onze website kunt u advocaten vinden die u van dienst kunnen zijn met bijvoorbeeld fiscaalrecht, strafrecht, familierecht, staatsrecht, bestuursrecht, huurrecht of vermogensrecht.

Bedenk van te voren goed onder welk recht uw zaak valt en of er eventueel specialistische kennis nodig is. Waarschijnlijk bent u op deze pagina terecht gekomen, omdat u wonende bent in Overijssel. In dat geval kunt u het beste een advocaat inhuren die ook afkomstig is uit Overijssel of omstreken. Dit scheelt namelijk in de prijs door de vervoerskosten en reistijd. Uiteraard kunt u via deze website ook advocaten vinden uit andere provincies, zoals bijvoorbeeld advocaat Noord-Holland of advocaat Utrecht. Iedere Nederlandse advocaat is wettelijk verplicht om deel uit te maken van de beroepsorganisatie: Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wij raden u dan ook aan om dit te checken, voordat u iemand inhuurt uit de advocatuur.

Advocatenkantoor Overijssel

Uiteraard zijn er advocaten die werkzaam zijn als zelfstandige, maar u kunt er ook voor kiezen om een advocaat in te huren die binnen een advocatenkantoor werkzaam is. Bij ziekte of uitval kan dat net wat meer zekerheid bieden. U hoeft dan niet direct op zoek te gaan naar andere advocaten in Overijssel. In het kantoor zijn meerdere advocaten werkzaam die het werk kunnen overnemen zonder dat u dat hoeft te regelen. Het is ook van belang of u bijvoorbeeld op zoek bent naar een strafrecht advocaat, letselschade advocaat of echtscheiding advocaat. In de advocatuur zijn er verschillende specialismen en het is zo goed als onmogelijk dat een persoon gespecialiseerd is in alle rechtsgebieden. Uiteraard kunt u via Advocaat-vinden.nl ook advocatenkantoren vinden uit andere provincies dan Overijssel, zoals bijvoorbeeld advocatenkantoor Noord-Holland of advocatenkantoor Utrecht.

Jurist Overijssel

Elke advocaat is een jurist, maar dat geldt niet andersom. Indien u bijvoorbeeld rechtshulp of juridisch advies wilt inwinnen, kunt u prima op zoek gaan naar een jurist in Overijssel. In tegenstelling tot advocaten mogen juristen op "no cure, no pay" basis werken. Het uurtarief van een jurist ligt doorgaans lager dan die van een advocaat, wat niet hoeft te betekenen dat ze over minder juridische kennis beschikken. In sommige gevallen kan het dus ook volstaan om een jurist in te huren. Neem gerust een kijkje op Advocaat-vinden.nl en misschien spreken juristen uit een andere provincies dan Overijssel u meer aan, enkele suggesties zijn jurist Noord-Holland, jurist Utrecht.

Letselschade advocaat Overijssel

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, bedrijfsongeval, gebrekkig product of ander ongeval en ligt de aansprakelijkheid niet bij u dan is het raadzaam om de geleden schade zo spoedig mogelijk te verhalen op degene die aansprakelijk is. In de meeste gevallen heeft u recht op gratis rechtsbijstand, waardoor u zelf geen kosten hoeft te maken. Zowel lichamelijke als geestelijke schade kunnen worden verhaald op de "dader". Bent u van plan om een letselschade advocaat uit Overijssel in te huren dan helpen wij u graag verder om u in contact te brengen met de juiste advocaten en juristen. Letselschade valt onder het burgerlijk recht, ook wel bekend als civiel recht en privaatrecht, maar is een specialisme apart, dus het is raadzaam om te zoeken naar een letselschade specialist Overijssel, in plaats van een advocaat uit Overijssel die gespecialiseerd is in het burgerlijk recht. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om buiten Overijssel een letselschade advocaat in te huren, zie bijvoorbeeld letselschade advocaat Noord-Holland of letselschade advocaat Utrecht.

Echtscheidingsadvocaat Overijssel

Een echtscheiding valt onder het personen- en familierecht, maar vaak specialiseren advocaten zich puur in echtscheidingen. Ligt u in een scheiding en komt u er samen of via een mediator niet uit dan kunt u er voor kiezen om een scheidingsadvocaat in te huren. Via ons bestand van advocaten kunt u gemakkelijk goede echtscheidingsadvocaten uit Overijssel vinden en inhuren, maar ook uit andere provincies zoals echtscheidingsadvocaat Noord-Holland of echtscheidingsadvocaat Utrecht. Vaak spelen de kosten ook een belangrijke rol en wilt u een goede en goedkope advocaat vinden uit de buurt van Overijssel. Wij raden u aan om verschillende offertes aan te vragen om uiteindelijk een goede keus te maken, zodat u later geen spijt krijgt van uw keuze.

Strafrecht advocaat Overijssel

Een strafrechter houdt zich onder andere bezig met mishandeling, fraude, diefstal, moord, doodslag en verkrachtingen. Wordt u door de staat, overheid, openbaar ministerie (OM) verdacht van een strafbaar feit dan blijft u onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is. Een strafrecht advocaat is gespecialiseerd in het strafrecht en kan u helpen om het bewijs van het openbaar ministerie te weerleggen. Stel u wordt verdacht van een misdrijf in Overijssel dan kunt u uiteraard ook strafrecht advocaten inhuren uit andere provincies dan Overijssel, zie bijvoorbeeld strafrecht advocaat Noord-Holland, strafrecht advocaat Utrecht.

Gratis advocaat Overijssel (Pro Deo advocaat)

De overheid heeft een systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand bedacht, waarbij u afhankelijk van uw inkomen minder of niets betaalt voor een advocaat. Hoe weet u of u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand? Het Juridisch Loket kan deze vraag gratis voor u beantwoorden. U kunt telefonisch contact met ze opnemen of u kunt kijken waar de dichtstbijzijnde vestiging van het Juridisch Loket gevestigd is in Overijssel.

No cure no pay advocaat Overijssel

Staat u op het punt om een no cure no pay advocaat uit Overijssel in te huren, pas dan wel op! We maken dit duidelijk aan de hand van het volgende voorbeeld. Stel u heeft letselschade opgelopen en u heeft een advocaat in Overijssel ingehuurd op no cure no pay basis. De afspraak is dat de no cure no pay advocaat 10% krijgt van het bedrag als er geïncasseerd wordt. De verzekeraar wil 100.000 Euro uitkeren voor de geleden letselschade. Stel dat de advocaat weet dat het best mogelijk is om er 110.000 Euro uit te slepen met wat extra moeite en tijd. In het eerste geval krijgt hij 10% van 100.000 Euro = 10.000 Euro en in het tweede geval krijgt hij 10% van 110.000 = 11.000 Euro, maar voor die 1.000 Euro extra moet ie relatief veel meer moeite en tijd in de zaak steken, dus zal hij eerder voor de relatief snelle en makkelijke 10.000 Euro gaan.

Arbeidsrecht advocaat Overijssel

Het arbeidsrecht regelt de onderlinge betrekking tussen een werkgever en een werknemer. Werkt u voor een bedrijf in Overijssel en zijn er conflicten ontstaan waar u onderling niet uit kunt komen dan kunt u er voor kiezen om naar een arbeidsrecht advocaat in Overijssel te stappen. Voorbeelden van waar een conflict betrekking op kan hebben zijn: arbeidsovereenkomst / arbeidscontracten (bepaald of onbepaalde tijd), cao, proeftijd, flexibele arbeidsvormen, concurrentiebeding, pensioen, loon, vakantiedagen, vakantiebijslag, werkuren, arbeidstijden etc.

Familierecht advocaat Overijssel

Bent u wonende in Overijssel en heeft u problemen of conflicten in de familie waar u onderling of via een mediator niet uitkomt dan kunt u beroep doen op een familierecht advocaat uit Overijssel. Het familierecht is in Nederland vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Daarnaast zijn er nog allerlei internationale verdragen, waar Nederland zich aan moet houden, waaronder het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) en het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Onder het familierecht vallen onderwerpen als: echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatie, boedelverdelingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen, erkenning en ontkenning van kind, adoptie, leerplicht, naamswijzigingen en ouderlijk gezag.

 
Wat mag een advocaat kosten? De kosten van advocaten in Overijssel zijn moeilijk in te schatten. Het uurtarief en de prijzen kunnen erg uiteen lopen. De prijs kan afhangen van het specialisme of rechtsgebied, maar ook van hoe de advocaat staat aangeschreven en zijn of haar bekendheid. Het kan ook voorkomen dat het u uiteindelijk niets kost. In bepaalde gevallen kunt u de aansprakelijkheid en dus de kosten verhalen op de tegenpartij. Ook kan de Nederlandse overheid in sommige gevallen bijstand verlenen en u financieel te hulp schieten. Informeer altijd vooraf naar de kosten en wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de betaling hiervan.
 

Advocaat-vinden.nl is een Nederlandse bedrijvengids, onderdeel van Bedrijven-vinder.nl, dus mocht u ook op zoek zijn naar bijvoorbeeld een Notaris in Overijssel of een Accountant in Overijssel dan kunnen we u ook verder helpen.

Zoek een advocaat!
1 2 » »»

SchoeBroek advocaten & mediators

Hoge Rij 11, 7413 WT Deventer (Overijssel)
Tel: 0570-633399, Fax: 0570-630908, KvK: 08188810
SchoeBroek advocaten & mediators zijn gespecialiseerd in Letselschade
zaken en Personen en- familierecht. Wij zijn lid van de specialisatievereningen LetselSchade Advocaten (LSA) en de vereniging voor familierecht advocaten en scheidingsbemiddelaars (vFAS). Voorts maken wij deel uit van het Landelijk Advocatennetwerk Zeden Slachtoffers (LANZS).

Wij staan u bij in geschillen en procedures, maar voorzien u uiteraard ook graag van advies ter voorkoming van geschillen en procedures. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor echtscheidingsbemiddeling.

U kunt bijvoorbeeld denken aan:

Letselschade
Aansprakelijkstelling van de veroorzaker van een verkeersongeval, de werkgever bij een bedrijfsongeval, de arts na een medische fout, de dader van een gewelds- of zedenmisdrijf. De afwikkeling van de letselschade voor het slachtoffer en de afwikkeling van loonschade van de werkgever.

Personen- en familierecht
Echtscheiding, ouderschapsplan, vaststelling of wijziging van alimentatie, gezag, omgangsregeling, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, naamswijziging, verdeling, maar ook echtscheidingsbemiddeling.

Huurrecht
Bijstand in een geschil met uw huurder dan wel verhuurder, bijvoorbeeld over de huurprijs, achterstallige huurpenningen, het onderhoud, beëindiging en ontruiming, maar ook het opstellen van een huurovereenkomst.

Incasso’s
Aanmanen, in gebreke stellen, dagvaarden, beslag leggen, faillissementsaanvraag.

Strafrecht
Bijstaan van de verdachte (kind, volwassene) in een strafzaak, bezwaar maken tegen het niet verder vervolgen van een verdachte, indienen van een gratie verzoek, hoger beroep.

Verbintenissenrecht
Opstellen of beoordelen van contracten en algemene voorwaarden, nakoming vorderen, in gebreke stellen, schadevergoeding vorderen, ontbinding van een overeenkomst.
Familierecht (echtscheiding, alimentatie, omgang, verdeling), Letselschade
(verkeersongeval. arbeidsongeval, zedenzaken), Ondernemingsrecht voor het MKB
Openingstijden
Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

* Iedere maandagmiddag houden wij en gratis spreekuur op ons kantoor in Deventer. Tweewekelijks is er op maandagavond een spreekuur in Olst ten kantore van Notariaat Roelofs. U dient van te voren een afspraak te maken voor het spreekuur.

Sociale media:
Afbeelding › SchoeBroek advocaten & mediators

Hendriksen Advocatenkantoor

Ooievaarsweg 16, 7557 BB Hengelo (Overijssel)
Tel: 074-8528887, Fax: 074-8528886, KvK: 08184994
Specialist in zaken op het gebied van echtscheiding, verbreken niet
huwelijkse samenleving, zorgregeling/omgangsregeling, ouderlijk gezag, kinderalimentatie, partneralimentatie, ondertoezichtsteeling (OTS), uithuisplaatsing (UHP), voogdij, naamsrecht, boedelscheiding, erfrecht, bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ), etc.
Tevens worden zaken behandeld op het gebied van jeugdstrafrecht, volwassen strafrecht, incassozaken en overige advieswerkzaamheden voor ondernemers en particulieren.
echtscheiding, alimentatie (kinderalimentatie en partneralimentatie),
omgang en zorgregelingen, boedelscheiding, ouderlijk gezag, ondertoezichtstelling (OTS), BOPZ, incasso
Openingstijden
Maandag: 08:30 - 17:30
Dinsdag: 08:30 - 17:30
Woensdag: 08:30 - 17:30
Donderdag: 08:30 - 17:30
Vrijdag: 08:30 - 17:30
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

* besprekingen wordt gepland op afspraak tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

Sociale media:
Afbeelding › Hendriksen Advocatenkantoor

Doornbos & Janus advocaten

Schrevenweg 6, 8024 HA Zwolle (Overijssel)
Tel: 038-4552730, Fax: 038-4552731, KvK: 51101319
Wij, Maaike Doornbos en Marieke Janus, zijn beiden werkzaam in de civiele
praktijk.

Ons cliëntenbestand is breed: ondernemers, zorginstellingen, particulieren, multinationals, woningbouwverenigingen en andere non-profit organisaties.

Ook de vraagstellingen zijn divers en gaan over arbeidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht, contractrecht en aansprakelijkheid. Evenals procesrecht met dagvaarding en schadeclaims. Zowel in gerechtelijke procedures als daarbuiten kunt u bij ons terecht voor bijstand.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Doornbos & Janus advocaten

Verhaar Advocatuur & Mediation

Schrevenweg 5, 8024 HB Zwolle (Overijssel)
Tel: 038-85 04 136, Fax: 038-85 04 139, KvK: 51969483
Bij Verhaar Advocatuur & Mediation kunt u terecht voor advies en
juridische bijstand op het gebied van het personen- en familierecht. Mr Verhaar is betrokken en deskundig. Zij is aangesloten bij de vFAS (Vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) en het NMI (Nederlands Mediation Instituut).

Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier gebruiken of bellen met 038-85 04 136.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Verhaar Advocatuur & Mediation

Camps advocatuur

Hengelosestraat 559, 7521 AG Enschede (Overijssel)
Tel: 053-4313772, Fax: 053-4320490, KvK: 08117121
LETSELSCHADE

VERZEKERINGSRECHT
FAMILIERECHT
ARBEIDSRECHT
BESTUURSRECHT
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Camps advocatuur

Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten

Haaksbergerstraat 120a-b, 7513 EA Enschede (Overijssel)
Tel: 053-4315577, Fax: 053-4314994, KvK: 08194969
Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten is een informeel kantoor dat
gespecialiseerd is in het strafrecht en zaken die aan het strafrecht gerelateerd zijn. Onze doelstelling is om persoonlijke en betaalbare rechtsbijstand op hoog niveau in strafzaken te verlenen.

Het kantoor behandelt zaken op het gebied van het commune strafrecht (diefstal, valsheid in geschrift, oplichting, mishandeling, levensdelicten etcetera), economisch strafrecht, milieustrafrecht, overlevering, cassatie en jeugdstrafrecht.

Overigens voert een van dekantoorgenoten een algemene praktijk zodat cliënten ook op andere rechtsgebieden kunnen worden geholpen.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Kalk Advocatenkantoor Strafrechtadvocaten

Wolting advocatuur

Van Nagellstraat 4, 8011 EB Zwolle (Overijssel)
Tel: 038-4222211, Fax: 038-4222230, KvK: 51302918
Bij dit kantoor bent u voor deskundige rechtsbijstand in strafzaken aan het
juiste adres.
Enthousiasme voor het vak en betrokkenheid bij cliënten gaan bij mr. Wolting hand in hand met juridische kennis en ervaring.

Naast het strafrecht worden zaken behandeld op het gebied van het jeugdrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Het kantoor is gevestigd aan de Van Nagellstraat, gelegen tussen het station en het centrum van Zwolle.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Wolting advocatuur

Kötter Advocaten

Rijssensestraat 56, 7642 NL Wierden (Overijssel)
Tel: 0546-577797, Fax: 0546-577807, KvK: KvK 08212407
Wij voeren een algemene rechtspraktijk.

Wij zijn o.a. gespecialiseerd in arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht en strafrecht.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Kötter Advocaten

Butijn Mediation Advocate

Hanzeweg 20, 7418 AT Deventer (Overijssel)
Tel: 0570605553, Fax: 0570676440, KvK: -
echtscheidings mediation;personen- en familierecht;

arbeidsrecht;
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Butijn Mediation Advocate

Han Dunhof Arbeidsrechtadvocaat

Hengelosestraat 187, 7521 AB Enschede (Overijssel)
Tel: 053-482 55 55, Fax: 053-482 55 50, KvK: 08203431
Han Dunhof Arbeidsrechtadvocaat is een kantoor met een specialisme. Han
Dunhof heeft een gedegen kennis van het arbeidsrecht en beschikt over een ruime ervaring met alle arbeidsrechtgerelateerde zaken, waaronder het onslagrecht en het cao-recht. Daarnaast houdt Han Dunhof zich reeds zo'n 20 jaar, met succes, bezig met allerhande kwesties op het gebied van het huurrecht en algemeen verbintenissenrecht.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Han Dunhof Arbeidsrechtadvocaat

1 2 » »»
Vind een advocaat!LetselschadeOnline casinoUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy